skip to Main Content
22 Oktober 2017 Concert Amsterdam

22 oktober 2017 Concert Amsterdam

locatie: Apostolisch Genootschap. Archimedesweg 97, 1098 JN Amsterdam (Watergraafsmeer)
aanvang:  19.30 uur

toegangsprijs inclusief koffie of thee in de pauze :  € 15,-
bij bestelling vooraf via de website: € 12, –

In het afwisselende programma wil het kamerkoor Soglasije u meenemen  in de rijk geschakeerde Russische koormuziek. Zowel devote gezangen en composities, zoals een aantal liederen uit de Mattheus Passion van Hilarion, het  concerto Skazi mi van Bortnianski en Pomysljajoe djen strasni van Archangelski, als meer profane klassieke liederen  van o.a. Tsjaikovski, Sviridov  en voor gemengd koor bewerkte volksliederen.

Een deel van dit programma heeft het koor ook gezongen tijdens de concertreis van 2016 naar Moskou – Ivanovo en dit jaar tijdens het koorfestival in Wenen.
Het publiek heeft het daar zeer enthousiast ontvangen en professionals waren onder de indruk van de klank en expressie van het koor.

In september is Soglasije gestart met de voorbereiding voor het project Mattheeus Passion van hilarion (Alvajev). Deze “passion” is een Russisch-Orthodoxe vertaling van de Goede week.  In april 2018 zal Soglasije dit grote werk  in de Congreszaal van de Christus Verlosserkathedraal samen met het Synodaal Koor, het Academisch koor van de Universiteit van Moskou en een begeleidingsorkest uitvoeren.
Tijdens deze reis zullen ook 2 concerten in en om Moskou worden gegeven met het reguliere programma van Soglasije.

Geïnteresseerde zangers zijn van harte welkom op de repetities op maandag in Zaandam om verder kennis te maken met deze fantastische muziek

 

Back To Top