skip to Main Content

Aan de rijke Nederlandse koortraditie van Bach´s Matthäus-Passion-  uitvoeringen in de passietijd voegen we een nieuwe dimensie toe. Als primeur brengt kamerkoor Soglasije de wonderschone Russische versie van de Mattheus Passion in 2020 in de passietijd naar Nederland.
Op 3, 4 en 5 april 2020 zal Soglasije – in samenwerking met het koor en orkest van de Staatsuniversiteit van Moskou – de Mattheus Passion van
Hilarion uitvoeren in Den Haag, Leiden, Amsterdam resp. Heiloo.

MGU

MGU koor uit Moskou o.l.v. Mirza Askerov

Componist en kerkelijk leider (´metropoliet´) Hilarion Alfeyev heeft het overbekende lijdensverhaal van Jezus in prachtige muziek gevat en weet hierin als geen ander de Russische ziel te vertolken. Kamerkoor Soglasije ligt deze bijzondere en mystieke Russische Matthäus-Passion na aan het hart. In 2018 voerde Soglasije deze productie al uit in de Crocus City Hall in Moskou, onder leiding van de alom gerespecteerde dirigent Valery Polyansky. Samen met het vermaarde koor en orkest van de Staatsuniversiteit van Moskou en met 3 andere vooraanstaande professionele koren voerde het koor dit passieverhaal op voor in totaal 6000 toehoorders. Bijzonder detail: de componist vertolkte hierbij zelf de rol van de evangelist. Soglasije wil nu met de Mattheus Passion van Hilarion de bijzondere symboliek van de Russische koormuziek en de veelzijdige Russische koorzangtraditie in Nederland beter voor het voetlicht te brengen. Deze primeur biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met deze prachtige muziek en met koorzang van hoog niveau. Speciaal voor deze gelegenheid reizen het koor, het orkest en dirigent Askerov van de staatsuniversiteit van Moskou ‘Lomonosov’ af naar Nederland om samen met Soglasije de Matthäus-Passion uit te voeren.

Agenda en locaties:
3 april 2020: Marekerk te Leiden (geannuleerd)
4 april 2020: Vredeskerk te Amsterdam (geannuleerd)
5 april 2020: Cultuurkoepel te Heiloo (geannuleerd)

Back To Top