skip to Main Content

Soglasije is uitgenodigd om in februari 2020 deel te nemen aan het Kolozhski Blagovest korenfestival in Grodno, Wit Rusland. Het festival heeft een internationaal karakter en draait om Russisch-orthodox koormuziek. Wij zijn zeer vereerd met de uitnodiging en het voltallige koor heeft deze enthousiast geaccepteerd.
Lees hier meer

Eerdere concertreizen

Soglasije heeft sinds de oprichting in 2015 jaarlijks een concertreis gemaakt. De bestemmingen waren achtereenvolgens Moskou en steden van de Gouden Ring (2016), Wenen (2017), Moskou (2018) en Sint Petersburg (2019). Tijdens deze succesvolle concertreizen werkte Soglasije samen met diverse (professionele) koren, orkesten en dirigenten. Zo zongen we in Sint Petersburg met ondermeer het kinderkoor Perezvony van de vermaarde Glinka muziekschool. En tijdens een masterclass van de gerenommeerde koordirigent Vladimir Stolpovskich, ondermeer verbonden is aan het Mikhailovsky Theater, zongen we samen met het koor van het Mikhailovsky theater. En onder onder leiding van de beroemde dirigent Valery Polyansky werkten we in 2018 samen met de State Symphony Capella of Russia (koor en orkest), the Grand Choir “Masters of Choral Singing”, het Synodaal Koor en het Academisch koor van de Universiteit van Moskou.

Concertreis St Petersburg (2019)

Eind september 2019 zijn we met het koor naar het prachtige Sint-Petersburg geweest. Hier traden we op verschillende podia op, met als hoogtepunt het concert in de Feodorovski-kathedraal. Ook indrukwekkend was de masterclass met het koor en de dirigent van het Mikhailovsky -theater.
25 september: optreden in het Alexander Nevsky Klooster
26 september : optreden in de spiegelzaal van de Universiteit van Cultuur
29 september: optreden in het Muzieklyceum
30 september: concert in de Feodorovski-kathedraal
Natuurlijk bezochten we ook de vele bezienswaardigheden zoals de Hermitage, het Russisch Museum, de Peterhof, de Bloedkathedraal, de Kazan kathedraal en het Rumyantsev-paleis met een indrukwekkende expositie over de belegering van St-Petersburg in de tweede wereldoorlog.

Concertreis Moskou (2018)

De tweede concertreis naar Moskou vond plaats van 29 maart- 4 april 2018, en deze draaide rond het hoogtepunt op de laatste dag van de reis: de uitvoering van de Mattheus Passion van Hilarion. Op 3 april stond Soglasije hier op het podium van de Crocus City Hall om samen met vier gerenommeerde koren en orkest uit Moskou o.l.v. Valerij Poljanskij de prachtige en indrukwekkende Mattheus Passion uit te voeren. Extra bijzonder was dat componist en metropoliet Hilarion (Alfeyev) zelf meewerkte aan de uitvoering van dit majestueuze werk. Daarnaast hebben we in Moskou nog vier concerten gegeven met ons vernieuwde reguliere programma:
30 maart: concert in de Universiteit van Moskou
31 maart: concert in Tsaritsyno Museum i.s.m. MIPhI mannenkoor
1 april: concert in het Danilov klooster met het jeugdkamerkoor van het klooster
2 april: concert voor studenten van het Schnittke Instituut
Naast alle optredens hebben we natuurlijk ook de stad bezichtigd. We bezochten het Rode plein, wandelden langs de Basilius kathedraal en namen een kijkje in het winkelcentrum GUM . Ook wandelden we door de sneeuw in het nieuwe stadspark Zaryad’je dat aan de Moskwa rivier is aangelegd. Niet te vergeten: we maakten excursies naar het Danilov klooster en het Kolomskoje paleis.

Concertreis Wenen (2017)

Deze concertreis stond in het teken van deelname aan het festival “Wien, Stadt der Chöre”. Soglasije heeft tijdens deze reis verschillende uitvoeringen gegeven:
5 mei: gezamenlijk concert ter nagedachtenis van de gevallen soldaten;
5 mei: avondconcert in de Russisch Orthodoxe Kerk
6 mei: middagconcert Sankt Peterskirche;
6 mei: gezamenlijk avondconcert in de Minorettenkirche
7 mei: concert Minorettenkirche
8 mei: herdenking bevrijders

Concertreis Moskou en steden in de Gouden Ring (2016)

Onze eerste concertreis was in september 2016 is naar Moskou en enkele steden van de zogeheten ‘Gouden Ring’ (Ivánovo, Kostroma, Palech, Pljos, Shuja, Soezdal). Verrassend voor ons was dat zowel het publiek, als muziekprofessionals zo enthousiast reageerden op onze optredens. Eén van de concerten gaven wij in het kindertehuis Interdom in Ivánovo. Hier wonen ruim 800 kinderen die wees zijn, een moeilijke thuissituatie hebben of uit oorlogsgebieden afkomstig zijn. Naast goede basiszorg en scholing biedt Interdom deze kinderen een brede ontwikkeling met het oog op een zelfstandige toekomst. Het beoefenen van muziek wordt daarbij gezien als één van de mogelijkheden voor de kinderen om zich creatief  te uiten en te ontplooien. Het kinderkoor van deze school draagt dezelfde naam als wij. Met trots meldde Kinderkoor Soglasije (o.l.v. dirigent Yevgeni Bobrov) dat zij de tweede prijs wonnen op een concours van kinderkoren in Ivánovo.

Back To Top