skip to Main Content
dirigent

Sergé Latychev is geboren in Moskou op 3 maart 1957. Vanaf 1967 tot 1972 studeerde hij accordeon en trompet aan de muziekschool no. 53 aldaar en aansluitend vier jaar aan het muzieklyceum (conservatorium), dat tegenwoordig de naam Schnittke Instituut draagt, met als hoofdvakken klassiek accordeon en orkestdirectie. Daarna studeerde hij nog 5 jaar bij de Staats Muziek Academie (voormalig Gnessin Instituut) hoofdvakken bajan, orkest- en koordirectie. Al tijdens zijn studie werd hij gevraagd om als concertmeester bij dit instituut te gaan werken en hij was hier tot 1986 aan verbonden.

In 1982 rondde Sergé Latychev zijn opleiding af en werd hij opgeroepen voor 1,5 jaar militaire dienst. Hij bracht deze tijd door als sergeant-trompettist in het Erewachtorkest – dit orkest was o.a. aanwezig bij de ontvangst van diverse staatshoofden.

Zijn werkervaring verkreeg hij toen hij in 1975 begon als muziekdocent bij de muziekschool. Vervolgens werkte hij als dirigent en docent van diverse ensembles, orkesten en bij diverse opleidingsinstituten, zoals bij het orkest van het Orenburg Staatskozakkenkoor en het Staatsinstituut voor Cultuur in Moskou.

Sergé is sinds 1990 woonachtig in ons land samen met zijn vrouw Gini en hun drie kinderen Tim, Joeri en Annoesjka.

 

Vanaf de oprichting in 1995 tot 2015 dirigeerde hij het accordeonensemble Alphen Opus 2. Met dit ensemble werden o.a. diverse concertreizen gemaakt naar Rusland, Verenigde Staten, Schotland, België en Duitsland. Ook werd hij diverse malen uitgenodigd als jurylid bij de orkest- en solisten concoursen van de N.O.V.A.M. (Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica).
Daarnaast is hij nog steeds werkzaam als accordeondocent.

Naast Soglasije dirigeert hij momenteel het Russisch koor Bjerjozka, het Byzantijns koor Indrik en het Noord-Hollands-Byzantijns mannenkoor.

Door zijn grote kennis van de Russische koormuziek vervult hij een belangrijke rol als initiator, is hij een vraagbaak voor velen en wordt hij vaak gevraagd als gastdirigent en jurylid bij internationale concoursen.

 

dirigent

 

Op 31 mei 2015 werd Sergé voor al zijn verdiensten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijk besluit

Zie hier het artikel in de krant.

 

 

 

 

Wilt u meer weten over Sergé Latychev? Bekijk dan hier zijn LinkedIn profiel.

Back To Top