skip to Main Content

dirigentOnze artistiek leider en dirigent is Sergé Latychev. Sergé heeft grote kennis van de Russische muziek en een uitgebreid netwerk van contacten in Rusland. Hij is mede-initiator van ons koor. Met veel vakmanschap, enthousiasme, aandacht voor klankvorming, ademtechniek en muzikaliteit leidt hij de repetities en uitvoeringen.

Sergé is in 1957 in Moskou geboren en studeerde accordeon en trompet aan de muziekschool aldaar en aansluitend studeerde hij vier jaar aan het conservatorium van Moskou, dat tegenwoordig het Schnittke Instituut heet, met als hoofdvakken klassiek accordeon en orkestdirectie. Daarna volgde hij een studie voor orkest- en koordirectie aan de Gnessin Muziekacademie in Moskou. In 1982 rondde hij zijn studie af en kreeg hij het verzoek om bij deze academie als concertmeester te gaan werken.

In 1990 is Sergé naar Nederland verhuisd en sindsdien heeft hij de muzikale leiding gehad over een aantal koren, waaronder langdurig het Don Kozakkenkoor Nederland en Kapella Slava Cultura. De koren die, naast Soglasije, op dit moment onder zijn leiding staan zijn Bjerjozka uit Alkmaar, Indrik uit Hoorn en het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor uit Zaandam. Vanwege zijn inzet als dirigent van meerdere koren en orkesten werd hij op 31 mei 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Back To Top