skip to Main Content

Russisch koor Soglasije is opgericht in 2015 en bestaat uit enthousiaste, ambitieuze en geschoolde amateur koorzangers en -zangeressen die een passie hebben voor Russische koormuziek. De leden van het koor zijn afkomstig uit Noord- Holland, Zuid- Holland en Utrecht. Het koor heeft een gevarieerd repertoire van klassieke, liturgische en volksmuziek. Het gaat uitdagende stukken niet uit de weg, en zingt ook hoogtepunten uit de Russische koormuziek. Tijdens de repetities als optredens staan kwaliteit en intensiteit van de zang centraal, met bijzondere aandacht voor samenklank en tekst interpretatie. Dit alles onder de deskundige en inspirerende leiding van dirigent Serge Latychev. Soglasije geeft regelmatig concerten in Nederland, zoals afgelopen jaar in de Hermitage te Amsterdam, het pittoreske witte kerkje in Heiloo en het Petrus Cultuurcentrum in Oegstgeest.

Voor de oorspronkelijke planning van 2020 hadden wij een bijzondere samenwerking en een aantal concerten gepland. Voor april  stond de concertreeks van de Mattheus Passion gecomponeerd door metropoliet Hilarion (Alfeyev) geprogrammeerd, met als première concerten in Nederland. Het zou plaats vinden in samenwerking met het Academisch koor en orkest van de Staats Universiteit van Moskou.
Vervolgens stonden er drie concerten in de planning in mei en juni, op diverse locaties in Nederland. Tot onze spijt zijn al deze concerten als gevolg van de door de overheid aangekondigde COVID -19 richtlijnen en maatregelen geannuleerd.

Gelukkig hebben in februari nog kunnen deelnemen aan het Internationale Kolozhski Blagovest korenfestival in Grodno, Wit Rusland. Het was een festival van internationale allure en met Russisch-orthodoxe koormuziek als thema.  In een deelnemersveld van 37 koren en gedurende 2 dagen hebben we gezongen in de Heilige voorbede kathedraal ten overstaan van een internationale jury en een overvolle zaal. Onze deelname was succesvol en we hebben als resultaat de derde prijs behaald in de categorie seculiere koren.

Zodra we weer kunnen gaan zingen zal de nieuwe concertplanning op deze website aangekondigd worden.

Back To Top