skip to Main Content

Russisch koor Soglasije is opgericht in 2015 en bestaat uit enthousiaste, ambitieuze en geschoolde amateur koorzangers en -zangeressen die een passie hebben voor Russische koormuziek. De leden van het koor zijn afkomstig uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Het koor heeft een gevarieerd repertoire van klassieke, liturgische en volksmuziek. Het gaat uitdagende stukken niet uit de weg, en zingt ook hoogtepunten uit de Russische koormuziek . Zowel tijdens repetities als optredens staan kwaliteit en intensiteit van de zang centraal, met bijzonder
aandacht voor samenklank en tekstinterpretatie. Dit alles onder de deskundige en inspirerende leiding van dirigent Sergé Latychev. Soglasije geeft regelmatig concerten in Nederland, zoals afgelopen jaar in de Hermitage in Amsterdam, het pittoreske Witte kerkje in Heiloo en het Petrus Cultuurcentrum in Oegstgeest.

Voor 2020 staat een nieuwe reeks concerten gepland. Zie de agenda voor de actuele concertplanning.
Een belangrijk onderdeel van onze kooragenda bestaat daarnaast uit het organiseren en uitvoeren van concertreizen. Deze vinden jaarlijks plaats. De bestemming was in 2019 Sint Petersburg en voorgaande jaren waren dat Moskou (2018), Wenen (2017), Moskou (2016) en steden in de Gouden Ring (2015). In februari 2020 zijn wij uitgenodigd om deel te nemen aan het internationale Blagovest korenfestival in Grodno, Wit Rusland. In april 2020 zal het koor een nieuwe muzikale uitdaging aangaan middels een aantal uitvoeringen van de prachtige Mattheus Passion van metropoliet Hilarion. Deze zullen plaatsvinden op een meerdere locaties in Nederland en we zullen daarbij samenwerken met het Academisch koor en orkest van de Universiteit van Moskou.

Back To Top