skip to Main Content

Harmonie in meerstemmigheid

De zangers van het Russisch kamerkoor Soglasije komen zowel uit de Nederlandse als de Slavische regio ( Rusland, Wit-Rusland, Polen en Slowakije).  De meeste zangers hebben ervaring met het Russische repertoire en hebben bij een of meer Byzantijnse koren gezongen. Belangrijk is dat zij zelfstandig hun partij kunnen instuderen (met de nodige hulpmiddelen), zodat de repetities voornamelijk aan klankvorming, koorklank en samen musiceren kunnen worden besteed.

Eind 2015 zijn we gestart en is er vol enthousiasme gewerkt aan het repertoire van een aantal liturgische gezangen, klassieke liederen en enkele volksliederen. Dit boeiende en afwisselende repertoire werd in 2016 in Rusland tijdens onze eerste reis naar Moskou en steden in de Gouden Ring ten gehore gebracht en met groot enthousiasme ontvangen.  In totaal hebben we er 7 concerten gegeven en twee kerkdiensten mogen opluisteren. De ontvangst en de contacten met publiek, jong en oud was hartverwarmend. Dit is waarom je zingt, muziek beleeft.
Daarnaast hebben we in dat zelfde jaar drie concerten verzorgd: in Amersfoort, Amsterdam en Alkmaar.

In 2017 zijn we wat dichter bij huis gebleven. We waren uitgenodigd voor een festival: Stadt der Chöre  in Wenen. Daar hebben we diverse concerten gegeven samen met andere koren. Ook hier mochten we veel complimenten ontvangen over ons koor en het repertoire.

Naast concerten in Oegstgeest en Zaandam zijn we gestart met de repetities voor de (Russische) Mattheus Passion van Hilarion: het nieuwe project voor 2018 en 2019.  We gaan het in april 2018 uitvoeren in Moskou samen met twee gerenommeerde koren en orkest in het congrescentrum van de Christus Verlosserkathedraal in Moskou. We zullen ook nog een aantal concerten in Moskou geven met ons vernieuwde reguliere programma.

Zingen bij Soglasije is enerverend en inspirerend.

Koor v1
Koor v2
repetitieruimte v2

Repetitielocatie

We zijn gelukkig  met onze sfeervolle repetitie locatie in Zaandam, Papenpad 13, waar we op maandagavond repeteren van 19.15 uur tot 22.15.

Let op! Parkeren aan de andere kant van de Papenpadsloot:  Laanplein, Wagenschotpad of Bouwmanspad en via het bruggetje naar het Papenpad lopen.

De kerk is in 1695 gebouwd als schuilkerk voor de Oudkatholieke Kerk, toen katholieke kerken nog niet als kerk herkenbaar mochten zijn. Van buiten lijkt het dan ook op een schuur. Door de bouw van deze kerk destijds werd het Jacob Dirkxpad in de volksmond omgedoopt tot Papenpad. Later werd dit officieel ook zo genoemd.

Back To Top