skip to Main Content

In haar relatief korte bestaan heeft Soglasije veel indrukwekkende muziek gezongen en concertervaringen opgedaan. In Nederland traden we in de loop der jaren op diverse plaatsen op: Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Oegstgeest en Zoeterwoude, en daarnaast meer lokaal in Noord-Holland: Alkmaar, Beverwijk, Egmond, Haarlem, Heiloo, Middenbeemster, Westzaan, Zaandam en Zuid-Scharwoude.

2015 – 2016

Eind 2015 startte Soglasije enthousiast met het instuderen van een inspirerend programma van liturgische gezangen en profane liederen. De zangers kwamen voor het grootste gedeelte uit andere Byzantijnse koren in Nederland. Een klein deel is oorspronkelijk afkomstig uit de Slavische Regio (Rusland, Slowakije, Wit-Rusland), wat erg behulpzaam is bij het eigen maken van de uitspraak van de Russische taal en klanken. Ook voor de tekstinterpretatie is de culturele bagage van de dirigent van cruciaal belang. 2016 Dit eerste programma voerden we in september 2016 uit tijdens een reis naar Moskou en de steden van de Gouden Ring. Verrassend voor ons was dat zowel het publiek, als muziekprofessionals zo enthousiast reageerden op onze optredens.

2017

In 2017 waren we uitgenodigd voor een festival: Stadt der Chöre in Wenen. Daar hebben we diverse concerten gegeven samen met andere koren. Onder andere traden we op in de St. Nicolaus kathedraal Ook hier mochten we veel complimenten ontvangen over ons koor en het repertoire.

2018

Vervolgens stonden we in april 2018 in Moskou op het podium van de Crocus City Hall waar we samen met vier gerenommeerde koren en idem orkest uit Moskou de Mattheus Passion van Hilarion uitvoerden o.l.v. Valerij Poljanskij. Extra bijzonder was dat componist en metropoliet Hilarion (Alfeyev) zelf meewerkte aan de uitvoering van dit majestueuze werk. Daarnaast hebben we in Moskou nog vier concerten gegeven met ons vernieuwde reguliere programma.

2019

Na een succesvol optreden op 30 maart 2019 in De Petrus cultuurcentrum te Oegstgeest, werd een start gemaakt met een vernieuwd programma gericht op een koorreis naar St.Petersburg in september. In de aanloop waren er twee optredens in Nederland, op 15 september in Middenbeemster en op 22 september in Zuid-Scharwoude. Vlak daarna reisden we af naar Sint-Petersburg, de culturele hoofdstad van Rusland. Hier traden we op verschillende podia op, zoals het Alexander Nevsky Klooster, de Universiteit van Cultuur en het Muzieklyceum, en als hoogtepunt het concert in de Feodorovski-kathedraal. Ook indrukwekkend was de masterclass met het koor en de dirigent Vladimir Stolpovskich van het Mikhailovsky-theater. Natuurlijk bezochten we ook de vele bezienswaardigheden zoals de Hermitage, het Russisch Museum, de Peterhof, de Bloedkathedraal, de Kazan kathedraal en het Rumyantsev-paleis met een indrukwekkende expositie over de belegering van St-Petersburg in de tweede wereldoorlog.

We zijn trots op wat we hebben gedaan en beleefd…. maar blijven zeker ook vooruit kijken en werken!

2020

Voor 2020 hadden wij een zeer ambitieus programma voor ogen. In april 2020 stond concertreeks  Mattheus Passion van metropoliet Hilarion geprogrammeerd, als première in Nederland. Dit zou plaats vinden in  samenwerking met het Academisch koor en orkest van de Universiteit van Moskou.
Vervolgens stonden drie concerten gepland in mei en juni, op diverse locaties in Nederland. Helaas zijn deze concerten als gevolg van Lock down geannuleerd.

In februari hebben we deel genomen aan het internationale Kolozhski Blagovest korenfestival in Grodno, Wit Rusland. In een reeks 37 koren (gedurende 2 dagen) traden we op in de Heilige voorbede kathedraal voor een internationale jury en een overvolle zaal. Wij behaalde de derde prijs in de categorie seculiere koren.

Back To Top