skip to Main Content

UNIEK: NIEUW RUSSISCHE MEESTERS KOORPROJECT ZOEKT ZANGERS!

 

 

Russisch koor Soglasije is in het najaar van 2020 een unieke samenwerking aangegaan met het symfonisch VU-orkest van de Vrije Universiteit uit Amsterdam en het academisch koor van de Staatsuniversiteit Lomonosov uit Moskou (het MGU-koor). Het doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van een inspirerend, kwalitatief sterk en onafhankelijk cultureel project “Russische Meesters” om in verschillende samenstelling uit te voeren in Amsterdam, Parijs en Moskou in 2022.

Amsterdam, Zuidas- VU campus

Amsterdam

Een kwalitatief sterke concertreeks op toplocaties in Amsterdam, Parijs en Moskou

Er wordt gestreefd naar een bijzondere concertreeks van hoge kwaliteit, en wij hopen de culturele en internationale relaties tussen de koren, het orkest en de studenten in beide landen te bevorderen door middel van het organiseren en uitvoeren van deze concertreeks.

Het repertoire omvat:

1. De fameuze cantate Johannes van Damascus van S. Tanejev,

2. De betoverende Polovetser dansen (uit de opera Prins Igor) van A. Borodin.

Tevens zal het VU-orkest een groot symfonisch werk uitvoeren.

Een unieke samenwerking tussen koren, orkest en dirigenten

Het is voor de eerste keer dat deze werken op deze schaal en in een bijzondere internationale samenwerking tussen koren, orkest en dirigenten worden uitgevoerd. Wij streven ernaar om alle toeschouwers een indringende ervaring te bieden middels deze inspirerende composities in de vermaarde traditie van de Russische koorzang. In 2018 heeft Soglasije samen met het MGU-koor al eerder samengewerkt met succesvolle en professionele uitvoeringen van de Mattheus Passion van componist Hilarion (Alfejev) in Moskou. Ons project wordt gesteund door de ambassades van beide landen, de deelnemende universiteiten en een aantal culturele fondsen en sponsoren.

Overige deelnemers, wie zijn zij?

VU-orkest

Het VU-Orkest is van oorsprong het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam. In Nederland heeft het VU-Orkest dankzij de enorme inzet van haar leden en dirigent zich ontwikkeld tot één van de grootste en meest baanbrekende studentenorkesten. Het orkest is in de afgelopen jaren in Italië, Duitsland, Frankrijk, Bulgarije, Engeland en Estland geweest. In 2012 heeft het orkest tijdens het lustrum in zowel Sint-Petersburg als Moskou succesvol opgetreden. Voor het komende lustrum is onze samenwerking ingepland.

MGU-koor (Lomonosov)

Het gerenommeerde academisch koor Lomonosov is het oudste amateurkoor van Rusland. Het is het academische koor van de Staatsuniversiteit van Moskou. Het koor is opgericht in 1775, vlak na de oprichting van de universiteit zelf. Het koor bestaat uit een combinatie van studenten, PHD-studenten en alumni van verschillende faculteiten en amateurzangers. Het koor heeft meer dan 100 leden en wordt sinds 1997 vakkundig geleid door professor Mirza Askerov. Het koor kent een rijke traditie aan professionele samenwerkingen met bekende nationale-, en internationale koren en orkesten en heeft reeds vele succesvolle internationale concertreizen uitgevoerd.

MGU

Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste koorzangers!

 

Russisch koor Soglasije is op zoek naar koorzangers met ruime zang-, en/ of muzikale ervaring die samen met onze ambitieuze Nederlandse en Russische koorleden het complexe en uitdagende repertoire willen instuderen vanaf juli 2021 en willen uitvoeren in een concertweek in april 2022 en een concertweek in juli 2022 in Nederland, Parijs en Moskou.

Op zondag 27-06-21 is een auditiedag gepland waarin nadere uitleg zal worden gegeven over de vermaarde traditie van de Russische koorzang, onze kooridentiteit, praktische informatie, de begeleiding, het repertoire en concert-, en repetitie data.

Ben je een ambitieuze zanger met ruime koorervaring en hou je van:

– Het deelnemen aan een uniek internationaal koorproject in 2021/2022,

– Het instuderen en ontdekken van nieuw repertoire,

– Het ontwikkelen van je stem en zangmogelijkheden,

– Het unieke aspect ervaren van de Russische koorzang traditie,

– Deelname aan een koorweekend in Zuid-Limburg eind augustus 2021 met een uitvoering in de O.L.V. Basiliek Sterre der Zee in Maastricht,

– Deelname aan een concertweek in NL/Parijs in april 2022 met een optreden in een prachtig universiteitsgebouw in Parijs en een optreden op een A-locatie in Amsterdam,

– Deelname aan een concertweek in Moskou in juli 2022 met optredens in o.a. Dom Muzyki in Moskou,

– Onderdeel zijn van een inspirerend koor met ervaren, getalenteerde en ambitieuze koorzangers en musici uit verschillende leeftijdsgroepen en landen,

– Post pandemie een nieuwe, uitdagende en unieke koor beleving starten en ervaren.

Wacht niet langer en meld je dan nu aan voor de auditiedag!

 

Overige praktische informatie

– Auditie dag op 27 juni 2021 in Zaandam.

– Wekelijkse repetities op maandagavond en donderdagavond van 19:15-22:15 in Zaandam.

– Je ontvangt een gedetailleerd project koorboek met alle benodigde informatie over Russische uitspraak, partituren en alle benodigde achtergrondinformatie.

– Start van de repetities is afhankelijk van de pandemie ontwikkelingen, zoals het er nu naar uit ziet zal dat rond begin juli 2021 zijn.

– Contributie: bedraagt 30 euro per maand, inclusief online toegang tot alle informatie, partituren en persoonlijke begeleiding van de dirigent en ervaren koorleden.

– Extra kosten bestaan uit: 1.deelname aan koorweekend in Zuid- Limburg, 2. april 2022 concertweek in NL/ Parijs en 3 half juli 2022 concertweek in Rusland. 4. Aanschaf koorkleding (eenmalig). Alle reizen en concerten worden intensief begeleid door ervaren musici en reisbegeleiders. De concertreizen bieden je onvergetelijke culturele reiservaringen!

Russisch Orthodoxe kerk, Moskou

 

Impressie, Moskou

Contact informatie

Heb je interesse in een nieuw en uitdagend koorproject of start in een inspirerende en veelzijdige kooromgeving? Neem contact op met onze dirigent, hij verstrekt je graag alle benodigde informatie!

E-mail : latychev@soglasije.nl

Telefoon: +31653259265

Back To Top