skip to Main Content

Inmiddels is het een thuis voor ruim 800 weeskinderen, kinderen met een moeilijke thuissituatie en kinderen uit oorlogsgebieden. Interdom zet zich in voor goede basiszorg en voor brede ontwikkeling en scholing met het oog op een zelfstandige toekomst voor de kinderen. Het beoefenen van muziek wordt gezien als een van de mogelijkheden voor de kinderen om zich creatief te uiten en ontplooien.

Naar aanleiding van het concert van kamerkoor Soglasije in het Interdom besloten directrice Galina Sjevtsjenko en dirigent Yevgeni Bobrov een kinderkoor te starten. Inmiddels heeft het koor 30 zangers die zeer enthousiast zijn en wekelijks repeteren.

Soglasije heeft besloten de ontwikkeling van het kinderkoor actief te gaan ondersteunen. Niet alleen door regelmatig contact te onderhouden, maar ook materieel. Ons eerste doel was om het koor – dat ook de naam Soglasije gaat voeren – een digitale piano cadeau te doen. Op die manier kunnen de kinderen in verschillende ruimten van het tehuis repeteren en op verschillende locaties met pianobegeleiding optreden.

De kostprijs van een goede digitale piano (Yamaha YDP 143) inclusief vervoer naar Rusland bedroeg € 880,- . De piano is inmidels in Ivanovo gearriveerd en met ingang van dit schooljaar in gebruik genomen.

We hebben het plan opgevat om komend voorjaar het kinderkoor uit te nodigen voor een gezamenlijk concert in het Tretjakov Museum tijdens onze volgende reis in 2018 naar Moskou. Dit zou voor de kinderen een onvergetelijke belevenis zijn.

De kosten hiervan bedragen € 1500,- . Om in termen van de oude opzet te spreken:  dat zijn ongeveer 150 toetsen à € 10,- . Toetst u mee?

NL55 INGB 0007 0025 27
van stichting Soglasije te St.Pancras o.v.v. Kinderkoor 

Back To Top